gondolom az nem lep meg hogy napi szinten eszel rovarmaradványokat,kikerülhetetlen a gyártási folyamatok alatt. amerikában már szabvány is van rá,hogy mi mennyi rovarmaradványt tartalmazhat. most ezt emelnék még nagyobb szintre.
vannak előnyei,és hátrányai is,legtöbbször észre sem fogod venni hogy pl rovarliszből készült ételt eszel.
az EU nemrég hagyta jóvá pl a házi tücsök és a lisztkukac felhasználását élelmiszer összetevőként
pl az E120 adalék,a kármin (vörös fényes szinezőanyag) már régóta bíbortetűből készül,szal ha ettél pl M&M drazsét ,dunakavicsot vagy rózsaszín/piros marcipánt ,akkor bizony már ettél rovart :)
vagy az e904,a sellak,ami indiai pajzstetű,fényességet ad az élelmiszereknek,pl csokiba mártot magvaknél,gabonapehelyben .
de ugye ott a méz is,ami lényegében a méhek váladéka.