Érdemes megnézni a krumpli történetét.Gyakorlatilag mi magyarok olyan kettő-, háromszáz éve esszük. Szóval ha találkoznál valakivel az 1600-as, vagy 1700-as évek elejéről valószínűleg hülyének nézne, hogy miért eszel disznóknak való mocskot.
Megnyugtatlak, a jövőben ez lesz a normális, mert tiszta és gyors fehérjeforrás. Nem kell antibiotikumokkal telenyomkodni, hogy finom marhahúst egyél. Egy kiló marhahús előállításához 17 000 liter vízre van szükség. Egy kiló tücsökhöz 100 liter.
De nem is ez a legfontosabb, hanem az a tény hogy a jövőben teljesen más ökológiai és agrárkihívás elé fog nézni az emberiség, egyre kevesebb termő föld, egyre kevesebb tiszta víz. Ahogy a burgonya történetéből is látod, az emberiség léptékében gyorsan változtatjuk az élelmiszerforrásainkat, mindig is alkalmazkodtunk adott helyzetekhez.