Egyébként mi is a különbség a természetes és a mesterséges génmanipuláció között? Talán nincsenek herbicidtermelõ ehetõ növények? A DNS közös az élõvilágban; mindkét folyamat végén új fajok jönnek létre, amelyekrõl el kell dönteni, hogy ehetõek-e avagy sem. Arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy az õsnemzés tanát már úgy háromszáz éve elvetették, az élet biokémiai folyamatok összessége, amelybõl nincs "Istentõl eredõ igazi" és "a bûnös Frankenstein munkája". Megint az alapvetõ emberi kód áll az egész mögött, a beépített félelem a természettõl elrugaszkodóval szemben, mintha az valamiféle sötét billogot hordozna magán, pedig csak arról van szó, hogy kissé máshogy keletkezett. Ugyan mi garantálja, hogy ehetõvé tesz egy növényt, ha túlél néhány évmilliót? Vajon a nemesített növények, a szõlõ, a körték, de akár a háziállatok milyen értelemben természetesek? Azok nem génmanipuláltak? Azok ellen miért nem emelünk kifogást?