Tetsuo egyelõre teljesen mesterséges fehérjéket nem tudunk tervezni (! TERVEZNI, a természet által már kitalált fehérjekonformációkat többnyire gond nélkül elõ tudjuk állítani mesterséges alapanyagokból). Kétféle lehetõség van, az egyik a "mérnöki" megközelítés, errõl olvashatsz a cikkben, amikor is a funkció szempontjából kitaláljuk, milyennek kellene lennie a fehérjének, majd megkeressük azt az aminosavláncot, ami valószínû ilyenbe hajtogatódik. A másik lehetõség az lenne, hogy mini-evolúciót rendezünk a fehérjék között, valahogy elérve, hogy a kívánt célnak legjobban megfelelõ aminosavak maradjanak meg a kondérban. Ezek egyike sem mûködik még a gyakorlatban, és szerintem lehet, hogy a nanotechnológia fejlõdése hamarosan feleslegessé teszi ezeket a próbálkozásokat (hibrid molekuláris gépek sokkal praktikusabbak tudnak lenni). A "tudás" viszont arra vonatkozott, hogy lehet-e mesterséges alapanyagokból mûködõ fehérjéket létrehozni, ha a tervrajzot "ellopjuk" a természettõl és nem magunk akarjuk kitalálni. Erre határozottan igen a válasz.