hirtelen kb. ennyi a kedvenc, amikbõl nem tudok választani, mert annyira szeretem.
de van még kb. ezer, amit imádok, csak nem ennyire mint ezeket.
de a többi pár ezret is megeszem, ha nincs más :-)
Gyerekkori elsõ kedvenc sütim receptje:
Lajcsi szelet:
Tészta: 3 evõkanál kakaó, 3 evõkanál méz, 3 egész tojás, 23 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Mindezt egyben gõz fölött összefõzzük, forrástól számított 5 percig. Hozzáadunk 45 dkg lisztet (lehet több, amennyit felvesz).
4 egyenlõ részre osztjuk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, zsírozott lemezen megsütjük (lehet a nagy tepsiben).
Krém: 2 csomag karamell pudingport 6 dl tejjel, 1 csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel simára fõzünk. (Lehet az ízek arányát fordítva is elkészíteni.) Másfél csomag (40 dkg) margarint habosra keverünk 40 dkg porcukorral, ezt elosztjuk a pudingok szerint: kétharmad részét a 6 dl tejjel fõzött pudinghoz, a maradék egyharmad részt pedig a másikhoz adjuk. Egy kanálnyit hagyjunk a krémbõl a tetejére.
Megtöltjük a lapokat (tészta, karamell, tészta, vaníliás, tészta, karamell, tészta), és a tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel. A tészta széleit levágjuk és ráreszeljük a tetejére. A sütinek puhulni kell, másnap szeleteljük.
mi vanilia és puncs pudinggal szoktuk elkészíteni, és soha nincs ideje másnapig puhulni :-( pedig úgy sokkal finomabb.