kukoricadarát szokták megfõzni a következõképpen. pl. 4 bögre kukoricadara, és 4 bögre víz. A vizet fel kell rakni forrni. Forrás után elzárod a vizet, és beleöntöd a kukoricadarát, és kevergeted hogy ne legyen csomós. És kész is. Elvileg ebbõl a "receptbõl" olyan állagú kaját fogsz kapni, hogy bedobás után pár perccel elkezd oldódni a kaja, és az összes kijön a kosárból. Ez azért jó, mert így tudsz kaját bejuttatni a horgászandó területre. Ha jól tudom, akkor ha kevesebb vizzel csinálód akkor keményebb lesz, és kevésbé és fog oldódni. Én még nem csináltam ilyet csak mondták a "kollégák". Egy nagyon pici õrölt fahéjat még rakj bele, semmi mást. (szerintem a fahéjat keverd össze a még szárazon lévõ kukoricadarával, nem kell bele sok fahéj ).