"kösz hogy tudatlan, de honnan tudnám miben sütik? és miért sütik ilyen szar olajban? miért nem sütik sima napraforgó olajban, esetleg oliva olajban? nem értem..."
Igazabol nincsen ebben semmi furcsa. Az elelmiszer boltok dugig vannak tomve szintetikus szarokkal, a szupermarketek ugy szinten. Mivel ezeket a szarokat olcsobb eloallitani mint a termeszetes taplalekot megtermelni, igy ezekkel keszitik.
Ezek a szintetikus szarok javareszt hosszutavon maradando nyomokat hagynak az emberi szervezetben, az evek soran felhalmozodnak es javareszt a legyengult, esvagy az idoskorhoz kozeledo emberi szervezetben elvaltozasokat okoznak.
Na most azt tudni kell, hogy ezek a mesterseges etelek tobb eves vizsgalaton esnek keresztul, mielott a vasarloi forgalomba kerulnek. Ezek a tesztek elegsegesek ahhoz, hogy a viszonylag rovid intervallum alatt egeszsegkarosodast okozo elelmiszereket kiszurjek, de arra alkalmatlanok, hogy 30-40 ev mulva kialakulo infarktusokat, cukorbetegsegeket, stb okozo elelmiszereket kiszurjek. Ezek bizonyitasara kemeny evtizedek kellenek.
A kiszurest viszont nagyban hatraltatja, hogy ezek az elemiszerlancok, szupermarketek, elelmiszergyartok elkovetnek mindent, hogy megakadalyozzak, hatraltassak, meghamisitsak az esetleges karos hatast bzionyito kutatasokat, igy egy fentihez hasonlo bizonyitas is csak csodaval hataros modon szokott napvilagra kerulni. Azonban nem lepne meg ha nehany honapon belul kapnank egy ujabb hirt az ellenkezojet allitva, nehany elelmiszergyarto tamogatasaval.
Az egyeduli arhato ut, hogy megbizonyosodjunk arrol, hogy egeszsegesen taplalkozunk-e, annak az egyeduli modja, ha magunk keszitjuk el azt amit fogyasztunk olyan alapanyagokbol amelyeknek az eredetet ismerjuk. (termeszetesen nem habkenyer, agyonpermetezett szupermarketparadicsom, sapadttojas, meg suteskor 2/3 resz vizetfolyato hus)