Biológiailag: Bár valóban nem szükséges az emberi szervezetnek hús az életben maradáshoz, ettõl függetlenül gyors, könnyedén hasznosítható és természetes fehérjeforrás. Az ember emésztõkészüléke, fogazata és anyagcseréje alapján mindenevõ. Ettõl függetlenül valóban nem lehet azzal takarózni, hogy elengedhetetlen-de azt sem lehet tagadni, hogy hasznos!
Etikailag: Tényleg embertelen ahogy fõleg egyes nagyüzemi gazdaságokban az állatokkal bánnak. Ugyanakkor ez elkerülhetõ ha más forrásból szerezzük be a napi betevõt. Mi mondjuk szerencsések vagyunk, mert van olyan ismerõs akitõl be tudunk szerezni normális körülmények között tartott állatokat. Emellett én pl. személy szerint vigyázok arra hogy ha lehet "állatbarát húst" vásároljak.(delfinkímélõ módszerrel fogott halat stb.) Legyet, pókot én is kitessékelem a szobából, de a szúnyogot már agyoncsapom. (Ebben a témában Bandew-al értek egyet)
Emiatt nekemj nincs lelkiismeretfurdalásom-a rendes tartási körülmények között tartott csirke vagy disznó nem szenved többet mint egy a szabadban élõ vadállat.