Mindenki azt eszik amit akar. Mindenki abban és annak hisz, amiben/akinek akar. Ha megnézel egy 9/11 vagy Super Size Me filmet (esetleg egy The Corporation-t vagy egy Loose Change-t) és elgondolkodsz dolgokon, véleményt formálsz, akkor ezzel ki járt jól? Na ugye hogy te. És legyen bármilyen ez a vélemény amivel elõálltál, nem fogom azt mondani hogy "de hülye vagy". Mert nekem is megvan a saját véleményem, amihez nem kértem a te jóváhagyásodat.
Úgyhogy ÉN viszont nem akarok semmi olyan anyagot megenni és meginni amit a nemtomén melyik laborban kísérletezték ki. Az étel úgy jó ahogy az a fán meg a földeken megterem. A hús természetes módon nehezen tartósítható (pl. a házikolbász egész jól sikerült találmány) így megeszem a friss húsból készült húsételt (meg az olyasmint mint a házikolbász), és ennyi. Az E betüknek, adalékoknak és aromáknak nincs sok keresnivalójuk a vacsorámban. Rászoktam a bioélelmiszerekre, és nagyon jól esik amit eszek. Nagyon furcsa dolog rádöbbenni hogy a különféle élelmiszereknek milyen a természetes ízük. Sokak szerint borzalmas. De akkor jön a kérdés, hogy ha a dolgok természetes állapotukban ilyenek, akkor vajon mégis milyen anyagoktól lesz a bolti kaja olyan ízû és állagú, amilyen?
Ettem pár napig a bio-t és utána már szinte megéreztem egy falat után a különbséget az élelmiszeripari termék és élelmiszer között. Egy szelet kenyérnek is más íze van. Hogy milyen íze van a McDonalds kajának? Nagyszerû. Elsõre. De persze a szervezet jó emlékezõtehetséggel van megáldva, és az elsõ illatfelhõ vagy falat után jelzi hogy ezt nem kellene megenni mégse... mert a legutóbb is rosszul esett. Fura dolog ez. Finomnak tartom, de mégse esik jól a mekis kaja. És most már az illatától is képesvagyok rosszul érezni magam. (A rossz érzés nem összekeverendõ a rosszulléttel.)
És ez egy teljesen szubjektív vélemény volt. Úgyhogy a város széli meki a mai napig tömve van vasárnaponként gyerekekkel, akiket a szüleik jutalomból visznek oda. Mert a mekiben lenni jó.