nincs veszve semmi...õnts hozzá vizek kb annyit hogy újra olyan híg legyen mint az alszesz volt ek kb 30 fokos.és fõzd le harmadszorra is.én nem vagyok profi és a technikám sem az de mûködik.ami a lényeg hogy tudd megálapíttani hogy meddig elõpárlat a párlat mert az szemét.a középpárlat a pálinka az utópárlat is szemét ill van aki azzal állítja be a kívánt alkohol fokot pl 52 fokosra.én ezt nem javaslom ,inkább fõzd addig amíg pl ha egy evõkanálba csepegtesz mondjuk valamennyit és amíg az hiánytalanul elég ,...tehát nem marad az égés végén semmi a kanálba.. .addig szoktam fõzni igy szoktam kapni kb 80 fokos szeszt és ezt hígittom.amennyire akarom.az elõpárlatról írtam már korábban de mégegyszer.tehát az úgynevezett rézeleje után jön le az elõpárlat ami technokol szagú.azt addig kell ereszteni amig már nem lessz szaga.utána szerintem mégegyszer annyit ki kell engedni hogy tuti legyen és ürüljön a rendszerból a metil és hasonlók.és ami utána lejön abból lessz a pálesz,de ne várd hogy pálesz szag legyen mertr nem lessz mivel a 80 fok körüli szesz az nem olyan szagu mint amit üvegbõl töltessz magadnak inni.még egy két fontos dolog semmilyen gumit ne használj tömítés gyanánt csak az élelmiszeipari 60 as szilikont mivel azt nem oldja a tömény szesz.