Mivel a brandy is alkoholos párlat, maga a lepárlási folyamat elméletileg ugyan az, mint pálinka fõzés esetén.
Készítettem egy lepárló berendezést, mely áll egy kuktából, egy pvc csõbõl, egy spirál szerûen feltekert vékony csõbõl, mely egy edényben van, amiben hûtõfolyadék keringethetõ.
Egy indukciós fõzõlapot fogok használni a kukta melegítésére... (nagyon profi cucc, fater hozta a munkahelyérõl a KFKI-ból) ...digitálisan állítható a fõzõlap hómérséklete 0,5C°-onként. Tehát állandó hõmérsékleten tudom tartani a kuktában rotyogó cuccot.
A kérdéseim:
Milyen hõmérsékleten kell tartanom?
Honnan tudom, hogy mikor mennyi az elõ-párlat, azaz tehát az elején mennyit kell kiöntenem.... és mikortól érkezik a használható, tiszta alkohol?
........
Még egy kérdés, ami nem tartozik ide, inkább csak közelít a témához:
Nem tudja valaki, hogy fûszerborba mennyi fehérüröm rakható, ami még nem okoz mérgezéses tüneteket?