A meggynek ezekben a meleg napokban elég nyolc nap. Jó, ha az összes meggyet 3 nap alatt összeszeded, és utoljára, amikor tettél bele, akkor onnan 8 nap az érés.
Ha nagyon meleg van, akkor lehet kevesebb is. Naponta akár 3szor is keverd meg, persze egyenlõ idõközönként, és figyeld. Azt figyeld rajta, hogy általában akkor van kész, amikor a 6,7,8-ik napon már a leve az fent van a cefre tetején, vagyis a sûreje, az kicsit lejebb került, ÉS egy érdekes dolog, hogy ilyenkor a cefre felszínén, a hordó oldalánál, egy nagyon halvány fehér csik jelenik meg. Ezt lehet, hogy te nem fogod észrevenni, nekem is apukám mutatta már 4*szer, amikor megláttam, olyan mintha elválna a cefre a hordótól.
Belenézel a hordóba ,és a cefre fent, ahol érintkezik a hordóval, körbe a szélén van, ez a csik, nem nagyon tudom érthetõbben leírni.
Miyen meggy érik ilyenkor? mi már kifõztük junius végén, juli elején a meggyet.
egyébként véletlenül néztem most be a topic-ba, éspont irt valaki