Ha relatíve sokat fõzöl "hagyományos" kávéfõzõvel, akkor ezen problémák nagy részét megtanulod kiküszöbölni, nem okoznak különösebb gondot. A kávéõrlemény szabad adagolása ízlés szerinti erõsségû kávét eredményez, és ennél sem kell takarítani a gépet. Kinyitod a kuka tetejét, kétszer összekoccintod a szûrõt a nyeles rész fémoldalával, és már tiszta is. Semmit nem kell kanalazni a zaccon, és kábé 3 seccel több idõ mint a kapszula kidobása.
Egyébként én szeretem a reggeli kávéfõzés ilyen ügyeit-bajait elvégezni, ez egyfajta kávéfogyasztás elõtti rituálé :) Van mikor mézet, van hogy tejszínt rakok a szûrõbe az õrlemény mellé és azt is átfõzöm a kávéval együtt. Esetleg egy kis rúd vaníliát, fahéjat, vagy egy darab szegfûszeget, de lehet próbálkozni más dolgokkal is. Rakhatsz mellé kevés gesztenyemasszát, és máris gesztenyés kávé lesz belõle.
Más részrõl pedig a lefõzött kávé utáni zaccmaradvány kitûnõ fegyver hangyák ellen, de felhasználhatod virágföld dúsítására is.
Ellenben azt aláírom, hogy vendéglátóhelyeken, ahol nagy mennyiségû kávét kell lefõzni órákon keresztül, ott van létjogosultsága ennek a megoldásnak. De a háztartások nagy részébe sztem nem fog betörni, egyrészt a relatíve magas ára, másrészt épp az elõbb említett rituális okok miatt.