Kit érdekel a szerelõ? :D Õk vállalták hogy megteszik, hát csinálják is meg. Ha meg hoznak cseregépet, akkor profitkiesésem sincs a dologból.
Különben pedig a vízkövesedés ugye a használt víz keménységétõl függ. Az pedig mindenhol más és más (bár hazánkban szinte mindenhol kemény a víz). A következõ az lesz, hogy mellékelnek desztillált vizet is a kávéfõzõ mellé (persze azt is csak tõlük veheted hogy maradjon a gari xD), így gyakorlatilag 10 évig is fõzögethetsz naphosszat kávét ilyen gondok nélkül.
Mokka, próbáld úgy a zaccal való hadakozást, hogy nem közvetlenül a kávéfõzés után üríted a zaccot, hanem megvárod, míg kicsit kiszikkad a maradvány. Így nem lesz annyira ragadós, kenõdõs a cucc, hanem egyben marad, könnyen kipottyan a szûrõbõl. Én mindig a következõ kávé fõzése elõtt szoktam kiütögetni belõle, általában másnap vagy harmadnap, de némelyik fõzõnél már 1-2 óra (vagy a teljes lehûlés) is elég szokott lenni, hogy a víz nagy része elpárologjon a zaccból.