Ezt a hülyeséget meg honnan szedted? Két okból is hülyeség:
1. A "természetazonos" jelzõ egy adott vegyületre alkalmazható, márpedig egy céklalében sokféle anyag van.
2. A "természetazonos" egy szintetikus anyag, ami elvileg megfelel egy természetes vegyületnek. (Csak éppen ugye pl. nem csak az íze miatt innánk egy természetes gyümölcslevet, stb.)
"Tudod hogy az E-k több mint 60%-a természetes anyag van annak a kivonata?"
Ez igaz, csakhogy az élelmiszerekben leggyakrabban nem ilyenek vannak, hanem olcsó szintetikus anyagok -- mégpedig aromák, ízfokozók, tartosítók, stb., amik az egyre silányabb minõséget hivatottak feljavítani.
"Nehogy azt mondd hogy régen nem ízesítettek meg fûszereztek."
Fûszereztek, igen, természetes fûszerekkel... Aztán úgy a 70'-es, '80-as években kezdett csõstül jönni a szintetikus.
"A pirospaprika is E."
Ezt megintcsak nem hiszem, mivel a pirospaprika, a céklához hasolóan sok anyagból áll.