Háháháhááá. Te sem tudod hogy mit tömsz a fejedbe, nap mint nap. Sõt ha te értesz a kémiához, akkor... Na mindegy, úgyis neked lesz igazad, mert te már akkor izé, amikor én még csak hogyhívjákoltam a mianevében...
Hogy a példádnál maradjun, a természetes aroma a vanilin, amit egy növénybõl vonnak ki és 'töményítenek'(esetleg). A természetazonos aroma mesterségesen lesz elõállítva. Ezt is vanilinnek szokás hívni, pedig a vanilinen kívül van benne bizbasz és fiszfasz is, ami a vegyi úton való szintetizálás közben kerül bele mint szennyezõanyag.
Ja, pirospaprika. A hatóanyaga a kapszin, ennek van 'E' jele. De ezenkívül van még benne egypárezer vegyi anyag, aminek nincs 'E' bötûje. Ezért irják a nájlonacskóra hogy 'Össztétel: liszt, víz, pirospaprika, só ,stb'.-.
Ezenkívül a szintetikus anyag azért is olcsóbb, mert nem kell százmillió kereskedõn kersztül megvenni azt a rohadt vanilint afrikából, amikor itthon 10E pézbõl elõ lehet állítani vagy 10 mázsát egy nap alatt... Na, ettõl olcsóbb a szintetikus anyag.