Nemtudom figyeli-e még valaki a topikot, bár asszem már minden lényeges elérhetõ információt belinkeltünk, leírtunk. Sajnálom hogy tapasztalatokat nem nagyon írtak/írnak, gondolom már nem is nagyon fognak mások betévedni ide.
Találtam néhány érdekességet, ami végülis ezzel kapcsolatos (és tényleg érdekes):
A zeller negatív mennyiségû kalóriát tartalmaz; több energiát éget el evés közben az, aki megeszi, mint amennyi energiát tartalmaz a zeller maga.
A szamócában több a C vitamin, mint a narancsban.
A nyers brokkoli fajlagosan kétszer annyi C vitamint tartalmaz, mint a narancs és közel annyi kalciumot, mint a tej.
Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülõk erõszeretettel erõltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekbõl származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszõt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.
(forrás - érdemes olvasgatni, sok érdekesség van itt még, csak nem ebbe a topikba tartozik :) )