a fokhagyma egészséges, ez köztudott. hogy ki milyen formában eszi az már más kérdés. én a morzsolásos, apritásos módszerre szavazok, úgy könnyebben emészthetõ a szervezetnek, már ha azt a darabkát tényleg tablettaszerûen esszük meg, egészben lenyelve. nem véletlen, hogy azt mondják rágjuk meg jól az ételt, az emésztés már a szájban elkezdõdik. saját véleményem szerint önmagában a fokhagyma baromi erõs, a mi gyenge gyomrunk nem birja - az enyém nem nagyon - igy muszáj valamilyen kiegészitõvel enni. kipróbáltam a mézes verziót, meglepõen finom, de még úgy is baromi erõs volt.
szóval valamit érdemes hozzá enni, pl jó a kétszersült vagy piritós, arra rákenve már egész könnyen fogyasztható. fõzni, piritani nem érdemes, a hõtõl kicsapódik a hatóanyag jó része.