Sokan mondják, hogy utálják a mekis kaját, mert egészségtelen, mert drága. De hogy szar az íze? Azt azért kevesen állítják _valósan_. Biztosan van jó pár ember, aki tényleg nem szereti azt az ízvilágot, de náluk elég sokat dolgoznak azon, hogy általánosan a legtöbb ember ízlését eltalálják, és aztán csak vedd és vedd. De ez így jó, õk üzletelnek, de érzel valami jót a szádban. Aki emiatt naponta jár, vessen magára. Az is tény, hogy mû az egész, és minden mirelit, az ottani szakács csak melegít és kb összerakja a szendvicset. Lehet fikázni, hogy szar, mert tényleg az több szempontból, de az ízvilága elég általánosan elfogadott. Ez ellen nincs mit tenni.
Más kérdés, hogy mikor látom, hogy apuka-anyuka viszi a 3-4 gyereket mekibe, mindegyik kap egy 1500 forintos menüt, akkor azért elgondolkodok, hogy oké, meki meg amerika meg fíling meg csilivili, de ennyiért már beülhetnének egy étterembe, kulturált, finom ételt enni. Gyerekadag ennyibõl már meg van ott is. De nem, porkrumpli, mûanyag hambi, vizeskóla. Engem ez a része zavar. De ettõl még az ízét nem nagyon lehet szidni, ha mûanyag, ha mirelit, mindegy. /mellesleg én sem vagyok nagy mekis, de pl a burger kinget nálam veri a meki ízvilágban. frissességben valószínûleg elõbbi nyerne./
Sarki hamburgerezõknek meg két fajtája van sajnos... A spórolós, aki akkora zsemlébe, mint a fejem, bele tesz három réteg nyers salátalevelet, két nagy szelet paradicsomot, pár hagymakarikát, kecsap-mustár, no meg a lényeg, egy pöcsömnyi kis, szintén mirelit húspogácsa, amit talán két harapásra kieszel. Valahogy ez sem meríti ki nálam a finom hamburger tényét. Aztán van az a néhány jó hely, ahol tényleg 20-30 féle hamburger kapható, szinte bármit tehetsz bele, amit csak megkívánsz, és elsõ harapásra kifolyik belõle a sok minden hátul :D Na az a hamburger szerintem, és attól még jól is lehet lakni annyira, hogy egy óra múlva ne akarj megint enni.
Pizza dettó ugyan ez, manapság körülbelül a negyedik-ötödik helyre lehet úgy beülni, hogy az TÉNYLEG a MAGYAR ember számára ehetõ pizza legyen. Én, személy szerint a vérbeli olasz pizzát nem szeretem, használnak pár olyan fûszert, amit nem tudok megemészteni (pedig mindent fûszeresen eszek). Aztán nem szólok a másik végletrõl, ahol bekenik ketchuppal a mirelit pizzalapot, tesznek rá kis szeletelt sonkát, minimál sajtot, és ott a margaritád. pff. Persze jó dolog az, hogy egy vidéki nagyvárosban is lassan minden sarkon egy kajázóba botlasz, csak épp ezzel együtt a minõségi helyek száma maradt minimális. Amiért tényleg megyek 20 kilométert, hogy ott egyek, mert az finom. Nagyon kevés ilyen van.
Jelenleg még a gyrosokban tudok bízni, abból is egyre több a kókler, de az még annyira nem terjedt el itt vidéken, így a nagyon szar kategóriába tartozó kis üzlettel nem találkoztam. De van, ami itt is kiemelkedik. Például Sopronban az MkB Aréna mellett van egy döneres, na ott elég brutál mennyiségû húst tesznek a gyrosba, finom a szósz is, friss a zöldség is.
Kávézókat tekintve én nem igénylem a minõségi szolgáltatást, nem tudom megmondani az ottmaradt mokkából, hogy ez a kávé most honnan származik. Elsõ ránézésre ezért nekem a McCafé való, mert benézve szép, benn meg mindegy mit kapok. De inkább a nyugis, csendesebb helyeket kedvelem, ahol tudok beszélgetni a barátaimmal, barátnõmmel, és esetleg közben inni valami érdekesebb kávékészítményt, latte-t vagy bármit, mivel sima kávét nem nagyon szoktam inni.