Leirni sok mindent leírnak, s sajnos meg is jelentetnek! Lám ebben a cikkben is folyvást a fõtt ételrõl van szó, mikor az majd csak a kerámia edények feltalálása után válhatott általánossá! Igaz , bambusz rudban is lehet fõzni, de az sem nõ mindenfele! A kagyló nem birja a lángot, a kókuszhéj meg elég.maradnak még a mélyedéssel biró kövek, de azok meg ritkák. Valójában sült húsról, sõt gyökerekrõl, gumókról van szó! Persze, mai napig eszünk nyers ételt, még húst is ! (hal, osztriga, sõt, sonka, kolbász, stb). Az viszont nem megy, hogy sokat "agyalunk" s attól nõni fog az agyunk! A természet, az evolúció nem így mûködik! Hanem, pont forditva! A mutációk/genom változások eredménye, hogy szerveink is változnak. Amelyik változás felhasználható és a régi jellegnél hasznosabbnak minõsül, az fennmarad, örökitõdik és öröklõdik. Amelyik meg nem, az rendszerint nem tud túlélni, nem örökithet s így nem is öröklõdhet! Nem azért van nagy agyunk mert sokat használtuk/juk, hanem mert azok az ember õsök közül akiknek a nagyobb agya jobban funkcionált, mint a mások kisebb agya, azok elõnybe kerültek, szaporodni tudtak és átörökitették a képességeket!
Egyuttal a kisebb agyuak hátrányba kerültek és lassan kirostálódtak!