Az vitathatatlan, hogy az élelmiszeripar nagy mennyiségû eredetileg kötött szenet bocsát a légkörbe. De az élõlények szénanyagcseréje egy körfolyamat, így nincs többlet szén, amit egy élõlény a környezetébe tudna juttatni. Persze például egy fa több szenet köt meg, mint amennyit lead, de a halála után lebomlik, és a szén visszakerül a körforgásba. Amirõl te írsz az nem az élelmiszerek biológiai elõállítását érinti, hanem az egyéb oldalait, logisztika, betakarítóeszközök, stb. Maga a biológiai folyamat ugyanúgy körfolyamat, és ugyanúgy nincs szénfelesleg, vagy többlet.
Ráadásul attól, hogy hajtunk egy autót nem fogunk feltétlenül többet enni, mert így is többet fogyasztanak már az emberek az elegendõnél. Tulajdonképpen az a zsírszövet, amit a krematóriumokban elégetünk, föld alatt hagyunk lebomlani hasznosulna más módon - egy autó mozgatására. Ezzel pedig kivált egy teljes mértékben kötött szenet felhasználó szerkezetet. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a biomotorok (emberek) már eleve adottak, míg a mechanikus motort le kell gyártani, stb. Sõt egy biológiai szervezet fogyasztását nem is annyira drasztikus módon emeli meg a munkavégzés. Az alapmûködés (fehérjeszintézis, ionpumpák mûködtetése, stb.)költsége még elképesztõ fizikai megterhelés mellett is 60-70%.