Régi szólás és igazság: Azzá leszel, amit eszel. Bioterméket kell enni, azt kell termelni. A szomszédos Ausztriában a termelt burgonya 12 %-a bioburgonya. Nálunk egy ezreléke. Ott sem olcsóbb a védekezõszer, de a vásárló a biotermék árát ki tudja fizetni, tehát a termelõnek érdemes bioterméket termelni. Ki dolgoztam egy olyan módszert, hogy a biotermék olcsóbb lehet a hagyományosan vegyszerezett, azaz tudatosan mérgezettnél. Az eljárásról a Duna Tv 2008 június 17.-ei "Gazdakör" mûsorában számolt be, ahol egy ceglédi farmergazda - Tóth István - elmondja és be is mutatja, hogyan termel két év óta vegyszer nélkül gyümölcsöt, zöldségeket, burgonyát stb. Ezt nem tudtam - szerzõi okból feltenni a Videára, de a "Levéltetvek és a víz" címmel fent van egy videóm. Remélhetõleg Dongó Dani nem kér jogdíjat. A Nemzeti Kutatási Hivataltól mintegy 90 db készülék termelõknek történõ átadásához pályáztam - 5LET - címmel kiírt pályázaton, de Csopaki Gyula - az azóta leváltott elnök -azzal utasította el, " A tervezett ráfordítások nem állnak arányban a megtérüléssel."