Hátizsákos konyha: rengeteg edény, evõ- és konyhai eszköz, 4-8 db gáz (inkább villany) égõ, mosogató - arra pont elég, hogy a vacsit megfõzd magadnak, arra természetesen kevés, hogy többfogásos ebédet prezentálj :) Plusz a konyha és az étkezõ a legjobb közösségi hely, nagyon jókat lehet dumálni egy leves kevergetése közben :)
Higiénia a konyhán annyi van, hogy mindenki elmosogat maga után, a félõsebbek pedig maguk elõtt is - egy kis kosztól azért az én korosztályom még nem halt meg, ettem én földbõl kihúzott és esõvíztartályban lemosott répát is.
A fürdõ csoportoszuhanyzó - aki nagyon szégyellõs, az megy akkor, mikor mások nem (kb. este 10 elõtt vagy éjjel 2 után), amúgy egy ilyen szállásra meg olyanok járnak, akik már általában láttak ruhátlan embert saját magukon kívül is (általában 18-20 éven felüliek). A vécé kényesebb, ott kicsit tényleg vigyázni kell, bár fõleg a lányoknak - de ott meg megvan a rutin :) (ilyen szempontból pl. a keleti vagy régi francia guggolós módszer sokkal higiénikusabb, bár attól sok európainak meg fõleg amerikainak hidegrázása van)
A kirablás - igen, ez benne lenne, ha olyanok járnának az ilyen szállásokra (szerencsére alig-alig, plusz mindenki vigyáz a dolgaira). Általában az ágyhoz jár egy zárható szekrény is, a kulcsot meg magaddal viszed, és a szobátokba is csak az jut be, aki amúgy is ott alszik (4-16 ember). Itt is a mennyiség segít - általában több különbözõ helyrõl származó ember van ott, és ha valaki rosszban sántikál akkor van ott olyan, aki rácsap a kezére.