"A globális felmelegedéssel szembesülve vízválság kezdõdött a világ különbözõ részein. A háztartásokat arra szólítják fel, hogy annyit takarítsanak meg ebbõl az értékes erõforrásból, amennyit csak lehet. A Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet szerint az összes víz 70%-a élelmiszertermelésre megy el, összevetve az ipar 20%-ával, és a háztartások csupán 10%-ával. Most gondolj bele: 193 liter víz kell 1 kg saláta elõállításához; 210 liter víz kell 1 kg búza elõállításához; 412 liter víz kell 1 kg alma elõállításához; 6845 liter víz kell 1 kg csirkehús elõállításához; 13692 liter víz kell 1 kg sertéshús elõállításához; 43800 liter víz kell csupán 1 kg marhahús elõállításához. A tudósok kiszámolták, hogy valójában több vizet takarítanánk meg azzal, ha nem ennénk meg fél kg marhahúst, vagy négy hamburgert, mint azzal, ha legalább fél évig nem zuhanyoznánk."
"1 kg marhahús elõállítása 8,4 liter benzinnek megfelelõ energiát igényel. Ha mindezeket a költségeket tükrözné a termék ára, támogatások nélkül, akkor az USA-ban a legolcsóbb hamburger kilónként 78 dollárba kerülne."