Ma Maresit került a kávéba. Múltkor szó esett a tejszínhabról. Ami akkor jó, "ha igazi". De mi az igazi? Mondjuk, hogy nem növényi alapú? Vagy termelői tej valódi tejszínének leválasztásával jutsz hozzá az alapanyaghoz? Ettem olyan tejszínhabot is, valóban az az igazi, de hatalmas zsírtartalma van. De pl. a 2,8%-os bolti tej is igen messze van már a valódi tehéntejtől.
Akkor miért volt az megengedhetetlen, hogy én Completát tettem a kávémba? Mert mondjuk az nagyrészt növényi zsírból áll? Ma már nem használnak olyan hidrogénezett növényi zsírt, ami miatt óvakodni kellene tőle és a Completának jó íze van, ellentétben a növényi eredetű tejszínhabtól, amit én sem szeretek. No meg maga a kávé is növényi eredetű... :) Viszont a pornak megvan az az előnye, hogy nem hűti le a kávét úgy mint mondjuk a tej. Mert a kávéba való kevéske tejet azért csak nem melegítgetjük meg minden alkalommal. Én meg szeretem, ha nem hűti le azonnal a kávémat, jó érezni a finom illatát, amikor gőzölög és szépen elkortyolgatom, amíg jó meleg.