A mikrohullámú sütõben a hullámok elsõ sorban az ételre vannak fokuszálva, ott veszik el az energia legjelentõs része. A másik része a sütõ falán verõdik vissza, ami úgy van megcsinálva, hogy a lehetõ leghatékonyabban fogja meg ezt a hullámhoszt. Félni szerintem teljesen fölösleges tõle, ha valaki olyan mikrókat gyártana, ami nem szigetel rendesen, nem tesztelik eléggé, akkor közbelép a szabványosító a pereivel, nameg a konkurencia. Ráadásul az étel is hatékonyabban melegszik fel, kevesebb fogyasztással, ha jól szigetel.
Én már elég sokszor áltam a mikro mellett is, figyelve hogy hogy sül a kaja, vagy pl. mikrokukoricánál hogy mikor kell leállítani (ráadásul ott ugye maximum teljesítményen), soha nem volt semmi bajom tõle.
Ami kijut belõle az nem több egy egyszerû wifi-s eszköznél sem.