Bio ételek: azok az állati vagy növényi eredetû élelmiszerek, amelyet az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelõen állítottak elõ, és minõsítettek.
Az ökológiai gazdálkodásban termõ növények semmilyen vegyszeres kezelést nem kapnak, a kártevõk elleni védelemben a természetes ellenségeket használják, vagy kézi munkával irtanak gyomot. Vetésforgónak megfelelõen kell gazdálkodni, a talaj termõképességének megõrzése érdekében.
Mûtrágya használata tilos, csak olyan állatok trágyájával lehet gazdagítani a táptalajt, melyek szintén vegyszermentes takarmányon élnek.
Mondjuk az én érvem mellettük:
\"A mesterséges adalékanyagokkal szembeni érzékenység, az allergia, a legyengült immunrendszer esetén érthetõ, ha elõnyben részesíti az egyén a bioélelmiszereket. A várandós, kisgyerekes anyák, és mindazok számára, akik garantáltan vegyszer-, gyógyszermaradvány-, és mesterséges adalékanyag-mentesen termelt élelmiszert keresnek, ez a megfelelõ táplálék.\"
Már egy ideje próbálok úgy élni, hogy lehetõ legkevesebb zsírt vigyem be a kajával (plusz adalékanyagoktól mentes ételeket/készítményeket preferálom.
Azóta valóban jobb a közérzetem is, nem zabálok annyit (volt olyan hét hogy másfél(!) kiló csokit ettem meg, annyira édesszájú voltam hogy max. 1 napig bírtam táblacsoki nélkül is)
Aztán kicsit ráparáztam hogy ezt mégsem kéne... hasnyálmirigy, cukorbetegség stb. szövõdményeket megelõzve most a zéró tolerancia híve lettem.
Kíváncsi vagyok hogy még hányan élünk így a topiklakók közül, és esetleg tippeket is várok milyen kajákat érdemes csinálni, hol érdemes bevásárolni stb.
(Például én most olcsó fehér tönkölylisztet szeretnék nézni, akár online shopból is ha olcsó)
Persze vannak olyan készítmények amik számomra megfizethetetlenek (pl. 700Ft-os szójás italok), de azért igyekszem. \"Az vagy amit megeszel\".