na majd ha tartok bevásárlást akkor leírom énis mit érdemes szerintem venni :)
Kókuszolaj:
A legjobb sütõolaj, melynek oxidációs pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Fõbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.
A kókusz tartalmaz magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölõ és antibakteriális hatását már rég óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztõ-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak, kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat sem terheli meg. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele helyettesíteni.
Sajnos kicsit borsosabb az ára (1500FT/KG körül mozog), de nem "ég" el, akárhányszor újra lehet használni sütéshez a leszûrt olajat