Én véleményem szerint felesleges kimondottan "Bio" cuccokat vásárolni, és fogyasztani. De ma ez a trend, és evvel hülyíti a népet...
Érveim:
Nagyapám 91 évesen halt meg. Minden nap ivott egy kis pálinkát, s minden nap húst evett. Persze dolgozott a földeken is. Nem evett bionak nevezett valamit. Azt ette amit megtermelt / vett a faluban. Soha életében nem is hallott a nátrium - Glutamátról. Mégis egészségesen élt, nem volt túlsúlyos, és egész szép kort élt meg.
Az ember ehet húst hússal, ha mozog mellette. Én is ezt teszem. Tény hogy most "van rajtam némi felesleg" van hasam. De ilyen az élet nem 40 kg -os csonti vagyok. Most kiszámoltam a testtömeg indexem 27,3 bizonyos oldlak már fogyókúrára fognának.
Méreg anyagok. AZ immunrendszer úgy fejlõdik, ha dolgozik. Ha mesterséges immunnövelõket fogyasztunk, akkor szinte örökre azokra leszünk szorulva, mert a szervezetünknek semmi nem lesz. Annyi "méreg anyagra" szüksége van a szervezetnek, ami a falusi normális nem bio termékekkel bevisz az ember. Most nem azt mondom, hogy ha a bácsika Arzén-cián permettel öli meg a terményei ellenséget az egészséges, de az ilyenek nem is kerülnek a boltba.
Párom huga biológus. Pontosan tudja, hogy néhány Biónak nevezett termék ártalmasabb mint más termékek.