a nagyon drága gépem meg nem otthoni napi 1 kávéra vannak kitalálva+márkanév+tudás.
Nem mindegy, hogy szemes, vagy õrölt kávé megy bele, ha szemes, akkor azt hányféle képpen tudja õrölni, szabályozható-e a víz hõfoka, nyomása, a lefõzött kávé mennyisége/adagolhatósága, milyen kávékat tud, habosítja-e a tejet, ha igen, akkor hogyan, milyen pohár/csésze megy alá, ilyesmi. Ja és persze a design:) A Frei kávézók bazinagy sárgaréz kávéfõzõje, széttárt szárnyú sassal a tetején pl elég jól néz ki:) De az már a nem 1 milliós tétel.
Kotyogósból nem érdemes a legolcsóbbat megvenni, ami hulladék anyagból készül és érzõdik a kávéfõzõ íz a kávén. Vannak 7-10e Ft-ért olasz (pl Bialetti) kávéfõzõk, azzal már érdemes.
A kapszulásnak annyi az elõnye, hogy kb 1 perc alatt megvan a kávé, (van 50Ft-os kapszula is) és viszonylag sokféle ízesítéssel árulják.
Ha kapszulás gép, akkor érdemes olyat venni, amihez van tea és õrölt kávé átalakító, egy simál lefõzöd bármelyik kávét, amit kotyogóshoz vettél, így olcsóbb és tágabb határok közt lehet kávézni:)