Ez nem a keményítõ, hanem a búzafeldolgozás, és a tésztakészítés hibája. A feldolgozási folyamatok során úgy összetörik a keményítõmátrix, hogy nem sokban különbözik már egy adag egyszerû cukortól. Amiben nyilván jóval több cukor van, mint a gyümölcsökben, mert a búza táplálószövetének funkciója a tápanyagraktározás (ezért is komplex szénhidrát formájában raktároz, mert úgy több fér el benne), a gyümölcs funkciója viszont csak annyi, hogy finom édes legyen, hogy az állatok széthordják a benne lévõ magot. Így nincs is a gyümölcsökben annyi cukor.
Ezért mondtam, hogy lehetõleg olyan keményítõforrást együnk, amiben a keményítõ nagyjából egyben van. Szimplán "józan paraszti ész" kell csak hozzá.
Jó keményítõforrás pl. a nem sz*rrá fõzött és tört krumpli, vagy pl. a rizs, fõleg a barnarizs.
Egyébként a tésztával sincs gond, ha sok energiára/építõanyagra van szükségünk, pl. egy kiadós edzés után. Minden csak szükséglet kérdése. Ahhoz is csak "józan paraszti ész" kell, hogy kitaláld, mit mikor érdemes enni.