A kergemarhakór és az altzheimer úgy alakul ki, hogy egy hibás fehérje a közelében lévõ azonos, de nem hibás fehérjéket a saját formájára alakítja, és az idegsejt, akinek ez a molekula tápláléka lenne, éhen hal. A hiba nem kémiai, hanem szerkezeti. A molekulalánc feltekeredik, és a sejtek nem tudják megemészteni. Pontosabban tudják, csak nagyságrendekkel lassabban. Egy hibás molekula, pedig felcsavarja a közelében lévõket. Természetesen a szervezetbe mindig jutnak ilyen hibás molekulák, de a szervezet megbírkózik vele. Ha mégsem, és az áldozatot elfogyasztja egy másik élõlény, akkor túl nagy koncentrációja lesz ahibás molekuláknak, így ismét kialakulhat a betegség. Ezért nem szabad tápszernek feldolgozni a beteg állatot.
Na, ennél a módosított cukornál, ahol az OH gyököket klór helyettesíti, szintén az a jellegzetessége, hogy nem tudják a sejtek feldolgozni. Ugye itt szó sem lehet arról, hogy saját maguk képére formáljál a többi cukormolekulát, de a baktériumoknál sejthalált okoz, mert a vele táplálkozó baktériumok nem tudják feldolgozni, és éhen halnak, miközben mohón táplálkoznak. A többi sejtre, mondjuk az idegsejtekre nem hathat ez ugyanígy? Egyértelmû, hogy a növény ezt védekezlsi stratégiából termeli a kórokozók ellen, és õ valahogyan tudja hasznosítani. Gyakorlatilag ezt a növény azért hozza létre, mert egy méreg, amivel védekezik. Nem durva ezt így fogyasztani?