Sokat gondolkoztál, hogy olyan növénnyel példálózz ami nem csak hogy nem évelő, de nagy helyen növekszik (magas), miközben kevés a valóban hasznos termése?
Miért nem paradicsom, paprika, saláta, káposzta, répa, burgonya, stb volt a példád? Mert ott nem kell extra feldolgozási művelet a szedéstől az asztalig? :D
Lehet nagyobb az energiaigénye, de nem kéne szar példával magyarázni. :D
Mellesleg még ha ipari szinten nem is üzemelhet ez profitábilisan, de pl a konyhában egy szekrénnyi "bármikor leszedek egy friss paradicsomot szerű" jó megoldás lehet. Egyrészt adnak egy hangulatot, másrészt friss kaját. Nem gyorsan érlelt szart amit még zölden szednek le hogy a boltban sokáig friss legyen, hanem tényleg friss.
Az ízéről meg annyit, hogy biztos lenne rá módszer hogy "ízesítse" az ember a növényt. Elég ha abba gondolsz bele hogy egy kis ételfestékkel át lehet színezni a virág szirmait vagy a termést. Ha "emberibb" témában nézed, vannak ondó ízesítő kapszulák. De vannak olyanok akik alapból másképp bontják le az aromákat. Szerinted nem lehet valami adalékot adni a tápoldatba hogy olyan íze legyen amilyet akarsz?