Amúgy az gyomrom nagyon szélsőségesen reagált a zabra (nem sima gázosodás volt, hanem konkrét rosszullétek is), de nem adtam fel, és diéta alatt elkezdtem enni a zabos rántott húst (az valahogy lement), most pedig egy félig-meddig speciális zabkása (semmi extrémre nem kell gondolni) a reggelim minden nap, mégsem unom, és egy kicsit sem bántja a gyomromat, sőt, talán még jobbnak is érzem, mint előtte.
Leírom, hátha érdekel valakit:
Annyi a "trükk", hogy két részletben készül el a zabkása: adott egyszer egy kis tej (1.5-2 dl között), ezt feldobjátok közepes lángra, mehet egyből bele a ~75g zabpehely (értelemszerűen lehet más mennyiséggel is készíteni, akkor arányosan változik minden), ezt kell kevergetni 2-3 percig, hogy ne égjen le, de jól megszívja magát tejjel. Közben shakerbe egy adag fehérje (én vastagon mérem, tehát 40g körül minimum), nagyon kevés vízzel, kb. másfél dl, és ezt kell adagolni a zabkásához, közben kevergetni. Lesz egy valamennyire hígnak tűnő állaga, de hamar megszilárdul, faszán ehető lesz.
Mennyiségekre rá kell érezni, de így, vegyesen csinálva nagyon finom, krémes állaga lesz, egy jó protein mellett (nálam most az étcsokis BioTech a nyerő) megunhatatlan reggeli, plusz kurva jól fel is tölt és könnyen emészthető, tehát edzés előtt is tökéletes.