Akkor a mai alkotásom pillanatképekben, némi magyarázattal fűszerezve, hátha valaki netán kedvet kapna hozzá.
Pacal a la Zef.
Edényben (lábas, fazék, bogrács - ha szabadban főzzük stb.) másfél evőkanál zsírt megolvasztunk, némi apróra vágott vöröshagyma meg fokhagyma kíséretében..
..aztán jöhet egy fél apróra darabolt nyers paprika és egy fél paradicsom..
..ízlés szerint egy kupica fehérbor vagy mint esetemben is, sör..
..egy teáskanál majoranna és ugyanannyi őrölt pirospaprika..
..1 kg tisztított, megabált és előfőzött csíkokra darabolt, meg tiszta vízzel át is mosott pacal..
..ha felrottyant, lehetőség szerint szénsavas ásványvíz, épp annyi, hogy ellepje plusz még pár csepp..
..majd végezetül egyéni ízlés szerint most megkóstolva só, bors, még őrölt pirospaprika és persze egy teáskanálnyi csípős chili ..