kissé kezdem unni ezt a fehérjézõs hülyeségeket. A tej nem csapja ki mindenki arcát, csak azét akinek kevés a laktózbontó baktérium a szervezetében, vagy érzékeny a tejfehérjére. És ha még ezek igazak is rá akkor sem biztos, hogy pattanásokban nyilvánul meg ez a probléma. A hús mellesleg egy olyan táplálék amely igencsak összetett, és emésztésében rothadásos folyamatok is részt vesznek ergó irritálhatják a bélcsatornát, amely megjelenhet arcunkon(márakinek). De a bélproblémák esetén legtöbbször a száj és az ajkak környékén alakulhatnak ki pattanások. A hússal semmi baj ha jól megrágjuk és nem eszünk sokat belõle, meg persze egy kis rost sem árt mellé, az egészséges perisztaltika érdekében. A normál anyagcserét már 35-40gramm fehérje fenntartja, de azért ez kevés, mindenki törekedjen az 1g/ttk bevitelére, kivéve ha súlyzós vagy barmiyen eddzést végez, mert akkor többre van szügsége.
És igen, van olyan fehérje ami nem tud lebontódni, de az vagy azért mert érzékeny rá az ember (de ez valószínüleg hamar kiderülne), vagy a helytelen táplálkozási szokások miatt. 100 gramm fehérje bomlása után 3gramm ammónia keletkezik ami ha felszívódik a májra rója terhét hogy lebontsa, ugyanis ha nem bontaná le, a pattanások helyett inkább a kómával kellene szembe nézni.
Szóval a fehérjéktõl úgy általánosságba nem kell félni, csak a helyes arányt kell megtalálni.