Az új Opera-letöltések fele a böngészőválasztásnak köszönhető

Az új Opera-letöltések fele a böngészőválasztásnak köszönhető

2010. március 19. 08:31, Péntek
Az Opera most nyilvánosságra hozott statisztikai adataiból kiderült, hogy az Európai Unió területén átlagosan a letöltések több mint 50 százaléka a Windows 7 új funkciójának köszönhető.

A Microsoft március elejétől tette elérhetővé a böngészőválasztási funkciót biztosító frissítést és ez eltelt két és fél hét is bőven elegendőnek bizonyult arra, hogy néhány programnál jelentősen nőjön a letöltések száma. A Windows 7 legújabb funkciójának alighanem a norvég fejlesztőcsapat tagjai örülnek a legjobban. A böngészőválasztás az Opera számára különösen négy európai uniós tagállamban volt sikeres. Lengyelországban az összes letöltés 77, Spanyolországban 68, Olaszországban 67, míg Dániában 66 százaléka történt az új szolgáltatás segítségével.

A lista első tíz helyezettje még Hollandia, Portugália, Belgium, Franciaország, Svédország és Svájc. A lista második felén található Görögország, Ausztria, az Egyesült Királyság, Csehország, Norvégia és Magyarország. Hazánkban március közepén az Opera-letöltések 35 százaléka történt a böngészőválasztási funkción keresztül.

"Ezek a számok is megerősítik azt a feltételezésünket, hogy a felhasználók abban a pillanatban, ha valódi választási lehetőséghez jutnak, el tudják dönteni, hogy a legfontosabb szoftverek, vagyis a böngészők közül melyik kerüljön a számítógépükre, illetve készek alternatív programokat is kipróbálni. A sok böngésző gondoskodhat arról, hogy az internet a jövőben erősebb legyen az egységesebb szabványoknak és az egyszerűbb kezelésnek köszönhetően" - nyilatkozta Hakon Wium Lie, az Opera Software technikai igazgatója.

Fontos megjegyezni, hogy a számok csupán a március 12 és 14 közötti időszak letöltési adatait tartalmazzák. A böngészőválasztásból leginkább az Opera 10.50-es verziója profitált. A Microsoft március elején vezette be a böngészőválasztási funkciót, amelynek keretében a felhasználók összesen 12 alkalmazás közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat.
Korábban a Firefoxnál 50 000-rel több letöltést tapasztaltak az új funkció megjelenése után.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások