Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy valóban egészséges és vegyszerektõl,tartósítószerektõl,színezékektõl,laktóztól,hozzáadott cukortól stb. mentes eledelt.
Édenszelet a neve. Gyümölcsszelet, nasinak is tökéletes :)
4 féle ízben van jelenleg: meggy,alma,napraforgó,diós szilva.
Ha valakit komolyan érdekel, tudok küldeni postán kóstolót ! Ingyen és bérmentve!
Ha érdekel, kérlek küldj egy üzenetet itt vagy emailt: [email protected]
én szójából szeretnék majd kolbászt csinálni télen. mamáméknál van is füstölõ meg minden, régen sok disznót vágtunk gyerekkoromban, de már jóideje vega vagyok, keresem az alternatívákat
nem ide tartozik de errõl eszembe jutott hogy azok az igazi finom házi kolbászok is kezdenek kihalni, pontosabban azok az öregek akik késazítették
visszatérve a témához
én szárírott (vékony csikra leszelt, száritott és ledarált)krumplibol, szokásos fûszerekbõl, mazsolábol (darálva) és fõtt rizsbõl csináltattam füstölt kolbászt. Meg kell mondanom elég jo lett, de annyiba került mintha rendes kolbászt készítettem volna igy abba hagytam a kisérletezést))
nekem inkább az alfa bio-s termékek jöhetnének nagykeráron
TÖNKÖLYBÚZA-FEHÉRJE (tönkölybúza "hús")
akit érdekel az írjon rám és adok címet (sajna még csak nagy tételben fuvarozik, nincs sok partnere, amúgy hernádnémetiben van az üzemük)
egy nagyon rendes ember készíti családi vállalkozásban, olyan kb. mint a kolbász/hurka (fûszerezésben)
24% fehérje, kenõmájas alakú kb., olyan 2ezer ft / kg árban mozog!
ez mondjuk lehet egyénfüggõ is szerintem. a másik gond, hogy bármilyen kaja is lenne a téma, mellette és ellene szóló cikkek garmadályát tudnánk összegyûjteni. ahány lobbi, annyiféle cikk, nehéz már így eligazodni. oda kell figyelni az érzésekre is, az ember azért sokszor megérzi, ha valami nem jó neki.
nekem a padlizsán a kedvencem, mindenféle formában. :)
Engem személy szerint a cukortól (méz, ketchup), szezámmagtól és a szójától is óvva intett az orvosom. (Van rá esély, hogy nektek se ártana mértékkel fogyasztani ezeket a dolgokat.)
De a pizza tökéletesen megvan ezek nélkül, így az az egyik nagy kedvenc.
Általánosságban elmondható, hogy mindent megeszek bio-ban is, ami nem bio-ban ízlett: fõzelékek tükörtojással, krumplistészta, pizza...
az a mézes-ketchup-os szósz érdekesnek tûnik, magamtól biztos nem jutott volna eszembe ilyen párosítás :)
mi nemrég próbáltuk ki házilag a szejtánszelet készítését, egész jó lett és a fagyra is be lehet dobni a maradékot.
nem is tudom, nekem sok kedvencem van :) napfényes receptkönybõl a ropogós sült tofukockák nagyon jó (szezámba forgatva), vagy a napfényesnél maradva az éttermüknek a szénégetõ pizzája. azt semmi sem tudja lepipálni nálam :) rizsek közül a jázmin és baszmati rizs akár minden nap jöhet :) +sültkrumpliimádó vagyok :)
Ha valaki szereti a müzliszeleteket, akkor ajánlom a Bio-Müsli Riegel-t! Kép SPAR-ban lehet kapni, nagyon finom és nem az a szétcukrozott müzli. Régebben Cerbonat ettem, de mivel elszoktam a fehér cukortól így roh*dtul érzem hogy melyik rokon sütije, ez esetben a cerbona mennyire édes! Borzasztóan...akácméz van benne, az elég erre beletolnak fehér cukrot is.
Érdekes dolog ez a "megemésztés képessége". Ha meg tudom emészteni, akkor ez egyenértékû azzal, hogy a szervezetem képes egy egyensúlyhelyzetet elérni a bevitt tej mellett van ellenére? És ha nem képes, akkor erre mi a megfelelõ fogalom?
Ha van 2 szabad percetek töltsétek ki ezt a két kérdõívet :) Sokat segítenétek egy ismerõsömnek! Köszönöm! Téma: Emberi kapcsolatok, valamint a bio élelmiszerek.
A "dietetikus" (nem konkrétan az, de ez most mindegy is) akihez járunk eddig minden esetben amirõl tudok azzal kezdte hogy eltiltotta a beteget a tejtermékektõl. Rengeteg féle panaszt képes okozni, a magas vérnyomástól kezdve gyulladásokon át pl. megfázásos tünetekig. De igazából ez is más topik témája lenne.
Ezeket eszik fõleg, nagy figyelemmel aprólékosan és mûvészien elkészítve minden. Számomra öröm ránézni a japán ételekre.
Nagyon sok rízst esznek, de õk nem ezt a pergõset, hanem a rövidszemû fényezett és inkább ragadósabb fajtát, ami itthon nagyon drága, hús árban van, és nem is nagyon lehet kapni. Nagyon sok szója alapú ételt esznek, szója szósz, miso, tofu, és egyéb formák. Rengeteg féle halat is esznek. A japánok több száz éven át vegetáriánusok voltak, nem ettek húst, csak halat. Rengeteg féle zöldséget, gombát esznek, és rengeteg féle gyümölcsöt is. Mindig esznek gyümölcsöt az étkezésekkor. Hínárt is esznek sokat. Nagyon sok mindenhez használják a dashi alaplét, ez a miso leves alapja is, ami egy nagyon alap és ismert japán leves. A dashi a kombu nevû hínárból készül ez adja az 5. alapízt, amit umami-nak neveznek. A japán konyha 5 alap ízre épül, édes, sós, keserû, savanyú és az umami :) Ez egy olyan íz amit önmagában nem érzünk, viszont a jelenlétében a többi íz intenzívebbé és harmonikusabbá válik.
Meg nagyon sok Zöld teát isznak, a teakészítésnek, fogyasztásnak külön szertartása van. Japánban az emberek nagyon sokáig élnek és szinte nincsenek is elhízott emberek, mindenki nagyon jó formában van, kivéve a szumósokat, akik ugye minél nagyobbak akarnak lenni és teljesen más étrendet követnek. Lehet kéne nyitni egy külön topikot a japán ételeknek. Mik vannak és hogyan kell elkészíteni õket itthon abból amit be lehet itthon is szerezni.
Természetesen benne van a pakliban, hogy csalnak, de ezért vannak pont az ellenõrök, védjegyek, akiknek a honlapját lejjebb már linkelték. Ha tutira akarsz menni, mert az a fontos számodra, akkor csak védjegyes terméket veszel, és abban nagyobb bizalmad lehet. Ha bízol a cégben, mert mondjuk írsz nekik, és utánaolvasol máshol is, akkor veheted ezt is. A lényeg nem a buta vásárlás, hanem a tájékozódás!
azért kíváncsi lennék, ez mitõl bio? :) valszeg ha meglesnétek az alapanyagait meg a gyártási folyamatot akkor elmenne tõle a kedvetek :)
nyilván nem a hegyi levegõn legelt Riska tejébõl készült és nem a helyi "izom" parasztnéni készítette a két kezével... de hát rá van írva, hogy "bio" :)
pár hete már nemlehet azt a "felkavarós-lekváros" söbekkét kapni, de van helyette "zöldfarm" féle bio joghurt, nagyon finom, az ára is kurvajó (valami 1100huf/kiló)
tudom ez olyan hobbitos volt DD de a dohányt nem szeretem, akkor inkább gyógyfüveket
mondjuk aki nem finnyás: én a kávéfõzõn 5bárral átgõzölöm az aprított édesgyökeret vagy csicsókát Vacak ízû édeskés lötty lesz, kizárólag kávéba vagy olyanba jó ami elnyomja az ízét, de ha valaki szeret kisérletezni arra jó
ajándékot adnak meg itt a legolcsóbb a kiszállítás is
tipp: akinek nincs kertje, annak dézsában is el van a: komló friss hajtása, levele,virágja fõzeléknek salátának jó teája nyugtató jó fûszer bõven terem - én szárítva pipálgatom is))
"Íze annak ellenére édes, hogy sem hozzáadott cukrot, sem hozzáadott édesítõszert nem tartalmaz."
Ebbõl kell rendelnem! Biztos jó édesség helyettesítõ.
A szójaitallal óvatosan kell bánni, mivel a szóját elég sok dologban használják térfogatnövelõnek, és a napi szójabevitelt ajánlatos korlátozni, mert nagymértékben káros lehet. A rizsitalról nem tudok egyelõre káros hatást, de én se vagyok mindentudó. :)
Azóta kiderítettem, hogy innen szoktuk rendelni. Barátok összeállunk, és egyben rendelünk 4-5 kartonnal. Nálunk 1 karton (5 tagú család) kb 1 hónapig elég. Lehetne csinálni házilag is a rizstejet, de nem annyira sikerült nekünk, finomabb bolti. :)
Sajnos nem csak ezek a problémák állnak fent a cukor fogyasztás miatt (répa, nád, barna stb) az én esetem annyiból áll, hogy édesszájú vagyok és régen sok édességet bezabáltam...és meg is lett az eredménye...Candida albicans fertõzésem lett...fél évig kezeltek mire kikezeltek belõle sima kezeléssel, utána ettem édességet (2 héttel a kezelés után szépen óvatosan az adagokat növelve lehetett enni) de valahogy visszajött, az érdekes hogy vérvételen is voltam mikor kiderült hogy candida-m van, ki is mutatták a gombát a véremben, de fél év után mikor újra visszajött semmit gombát nem találtak a véremben viszont az allergia vizsgálaton kimutatta a gép...úgy hogy újabb fél év kezelés és antibiotikumot is kaptam no meg élesztõs löttyöt kellet naponta innom 2x...ezek után én eldöntöttem hogy ahogy csak tudom kerülöm a cukros dolgokat...de leginkább az édességet...félreértés ne essék, a zsömlébe is van kevés fehér cukor és még sorolhatnám, de ez lényegtelen mennyiség na meg nem ettõl nem jön ki a candida...maga az édesség és túlzott cukorfogyasztás válthatja ki, meg ugye genetikától is függ valaki hajlamosabb rá mint én valaki megeszik tonna számra és kutya baja...Elég szarok a candida tünetek, nem ajánlom senkinek...
Kérdezd meg bármelyik fogorvost :D De komlyan: sajnos nem tudom felsorolni a forrásaim, mert nem szoktam megjegyezni. Ha megerõltetem magam, olvastam errõl Szendinél, a Tudatos Vásárló c. újságnak volt egy "cukros" száma, írt errõl Váradi Tibor, beszélgettem errõl a fogorvosommal (aki mellesleg a barátom). Mindegyik diszacharid (répacukor, nádcukor, juharcukor) ártalmas a szervezetnek. Úgy a fogaknak, mint az emésztésnek. Például kimutatható a kapcsolat a tinédzserkori gyulladt pattanásos bõr és a túlzott cukorfogyasztás között (Amerikában pl nádcukort használnak).
Xilit: igen, ez a nyírfacukor, amit említettem. Valóban borsos ára van a nád és répacukorhoz képest, viszont kevesebbet kell belõle használni. De én amennyire lehet kiiktattam az életembõl a cukrot, nagyon ritkán van rá szükség.
tofut is ajánlom mindenkinek, elég jó árban lehet kapni (teszkóban valami 1000ft/kiló árban van), nem sok macera elõkészíteni sem, steakként, rántottszeletként, fokhagymás fûszerezéssel tökéletes szerintem.
...idén nekem a nagy felfedezettem a tarlorépa volt, 300forintos zacsibol annyi lett hogy még most is szedem, ráadásul a levele sem fagyott el a jo idõ miatt.
Levele és szára: fõzelék, leves gyökere: reszelve, savanyítva ugyan ugy mint a savanyított káposzta. Fõzeléknek Egészben sütve édes levesbe
Idén tovább viszem meg csicsóka meg krumpli és kész is.
Egy ideig sztíviával is édesítettünk. A cseppes kivonatos formája több százszor is édesebb a cukornál. Viszont ennek szenvedés volt a használata ezért maradt annyiban.
A nádcukor és a barnacukor is finomított viszont kicsit több természetes dolog marad benne mint a fehérben. Nádcukor van itthon de szinte semmi nem fogy belõle.
Az édesítés nálunk akácmézzel történik.Teába,kávéba,sütibe,mindenbe. Korábban szenvedés volt a mézet kiszedni kiskanállal de amióta van pumpás nyomó hozzá kényelmes a használata.Ajánlom mindenkinek. Ilyen:
én akkor akadtam ki amikor a realos 200 forintos ketchupban olvastam a "spiritusz ecet" kifejezést...nekem errõl mindig a emberi alkatrészek befõttes üvegben kép jelenik meg
Nem, sajnos a nadcukor pont annyira egészségtelen, annyival jobb a helyzete talán, hagy azt nem savval mossák ki, a répával ellentétben. De biológiailag pont olyan káros, tulajdonképp sejtméreg. Nem véletlenül használják tartósítónak...