A 3D nyomtatókat is támogatja a Windows 8.1

A 3D nyomtatókat is támogatja a Windows 8.1

2013. november 19. 07:42, Kedd
A Microsoft megvalósította korábbi elképzelését és kifejlesztette azt a 3D Builder nevű új alkalmazást, amely a legújabb operációs rendszere alatt biztosítja a 3D nyomtatókkal való teljes kompatibilitást.

A redmondi cég a 3D nyomtatási technológiát a Windows 8.1 operációs rendszerrel a magánszemélyeknek is vonzóvá szeretné tenni. A szoftver a laikusok számára is lehetővé teszi három dimenziós dolgok megtervezését, így a 3D objektumok ugyanolyan egyszerűen kinyomtathatók, mint a szöveges dokumentumok. A Pcmag cikke szerint a társaságnak sikerült már a legnagyobb gyártókat meggyőznie az alkalmazás támogatásáról. A D Systems, az Autodesk, a Dassault Systemes, a MakerBot, a netfabb, a Materialise, a Stratasys, a TierTime (PP3DP) és más cégek már be is jelentették együttműködésüket a Microsofttal. A 3D Systems, a MakerBot és a TierTime készülékeit már karácsony előtt támogatni fogja program.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Jelenleg az ingyenes 3D Builder még nem minden országban érhető el a Windows Store kínálatában. A használatához természetesen szükség van egy 3D-nyomtatóra, aminek beszerzése nem olcsó mulatság, egy berendezés akár több száz, sőt, több mint ezer euróba is kerülhet. Használatához elegendő a készüléket csatlakoztatni, majd a 3D Builder letöltése és telepítése után alig néhány kattintásra van szükség az első tárgyak kinyomtatásához. Ezek a modellek egy szintén ingyenes könyvtárból választhatók ki. Egyelőre kérdéses, hogy a 3D-nyomtatás mennyire terjed el, de az már látszik, hogy a Microsofton nem múlik semmi. Az ipar számára eddig a technológia elsősorban a prototípusok gyors gyártását tette lehetővé.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások