E-papír kijelzővel érkezik a Pebble új okosórája

E-papír kijelzővel érkezik a Pebble új okosórája

2015. február 26. 04:17, Csütörtök
A cég a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon mutatta be a legújabb, Pebble Time nevű modelljét.

Az alkalmazott technológia és az átdolgozott szoftver segíthet abban, hogy az új eszköz jól használható legyen a mindennapokban. A Pebble Time készüléket színes E-papír képernyővel látták el, amely szebb vizuális megjelenítést tesz lehetővé és a szabadban is jobban látható. Az új kijelző pozitív hatással van az okosóra fogyasztására és az üzemidőre is, az utóbbi például akár hét nap is lehet.

A termékbe beépítettek egy mikrofont, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beszédparancsokkal reagáljanak a beérkező üzenetekre vagy bárki rövid hangos jegyzeteket készíthessen. A Pebble Time a gyártó tájékoztatása alapján vízálló, így akár úszás, zuhanyozás és szörfölés közben is nyugodtan viselhető. Az óra 20 százalékkal vékonyabb a korábbi Pebble modellnél. A kijelzőt Gorilla Glass védi, míg a burkolat rozsdamentes nemesacél. Az okosóra rendelkezik úgynevezett Smart Accessory Porttal, amelynek köszönhetően a hardverfejlesztők szenzorokat és intelligens csuklópántokat készíthetnek hozzá.


Az új modell mind az iPhone 4S vagy újabb készülékekkel, mind az Androidot futtató okostelefonokkal együtt tud működni. Kompatibilis az iOS 8, illetve az Android 4.0 vagy frissebb operációs rendszerekkel. A feltelepített új szoftver időrendben válogatja ki az időjárással kapcsolatos és az egyéb híreket, az utazási információkat, valamint a feljegyzéseket, így bárki gyorsan áttekintheti a közelmúlt eseményeit. A megoldás előnye az is, hogy így nincs szükség külön időjárási és más alkalmazások feltelepítésére és használatára.

A Pebble Time kapcsán a fejlesztők néhány óra alatt több mint 9 millió dollárt gyűjtöttek össze. Az új modell három színben lesz kapható, a bevezető ára 159 dollár. A támogatóknak májustól kezdik kiküldeni az első termékeket. A bolti változat 199 dollárért lesz megvásárolható és a getpebble.com címen is meg lehet majd rendelni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások