Már a Windows 2001-et is ellopták

Már a Windows 2001-et is ellopták

2000. március 22. 00:41, Szerda
(ZDNet) Messze van még a megjelenéstől a Windows következő verziója a Whistler, ennek ellenére már ez is megjelent a net illegális csatornáiban. Alig, hogy kihevertük a Win2K megrázkódtatásait máris itt az újabb pici puha, amely semmiben sem különbözik az előzőektől - állítják a net alvilági arcai.

Az ActiveWin jelentése szerint a "Build 2211.1" jelű verzió amely kikerült, szinte a legfrissebb verziója a fejlesztők kezében lévő Whistlernek. A 2000-hez hasonlóan ez a verzió is a Windows NT kernelén alapuló operációs rendszer lesz, amelyet jövő tavasszal kívánnak piacra dobni.

Néhány szakértő szerint akik nem tartoznak a Microsoft hivatalos tesztelői közé, az új Windows kívülről szinte semmiben sem fog különbözni a 2000-től. A telepítés után néhány látványbeli újdonságra azért felfigyelhetünk: pl. a folderek új HTML kezelőelemeket kaptak, amely elsősorban a kezdő felhasználóknak jelent segítséget. A vezérlőpult alapbeállításként HTML felületet kapott, így néhány alapvető funkciót könnyebben el lehet érni. De a felszín alatt is vannak változások. Újraírták pl. a MarsCore.DLL bizonyos részeit is, amely a Windows 2000 alapú rendszer kezelőfelületéért felelős.

Arról nincs még infó, hogy milyen lesz a 2002-re tervezett Windows Blackcomb, de a mostani esethez hasonlóan jövőre ezt is megtudjuk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások