Hackerek vizsgálják a hadsereg számítógépeit

Hackerek vizsgálják a hadsereg számítógépeit

2000. március 22. 16:49, Szerda
(FCW) Az USA hadseregétől kiszivárgó infók alapján feltételezhető, hogy a hackerek képesek behatolni a hadsereg számítógéprendszerébe, és ellenőrzésük alá vonni néhány alrendszer működését. A potenciális célpontok elsősorban a számítógéppel automatizált navigációs és célzó-berendezések.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium bizottságot állított fel, hogy teszteljék és kivizsgálják a biztonsági réseket. Egy alkalommal előfordult, hogy egy boston-i hotel telefonvonalát használva törte meg a hacker a Haditengerészet egyik hajójának számítógéprendszerét. A tengeren kint lévő hajó navigációs rendszerébe hamis adatokat táplált be, ezzel megzavarta a működését.

Mielőtt mindenki lerohanna a legközelebbi atombunkerba fedezékért, a források azt is közlik, hogy ez csak egy ellenőrzött teszt volt, annak tanulmányozására, hogy mit lehetne tenni egy hasonló szituáció megtörténtekor. A hivatalos források szerint a valóságban hasonló bűncselekmények csak az emberek fantáziájában léteznek.

Mint minden hálózat működésében, így a hadsereg rendszerében is vannak biztonsági rések. Ezeket a hibákat a felfedezésük után azonnal kijavítják, így a külsőleg történő behatárolásuk, illetve a hibák előfordulásának a helyei az azt előidéző körülmények is teljes mértékben megjósolhatatlanok. A támadó és elhárító rendszereknek többszörösen védett biztonsági szintjei vannak és aktivizálásukhoz is több megerősítés szükséges. A védelmi szakértők ezért úgy ítélik meg, hogy az ilyen jellegű támadások biztonsági kockázata gyakorlatilag elhanyagolható.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások