Az Apple is tervezheti az amerikai katonák viselhető eszközeit

Az Apple is tervezheti az amerikai katonák viselhető eszközeit

2015. szeptember 3. 15:24, Csütörtök
Az amerikai védelmi minisztérium szeretné, ha a jövőben elterjednének a katonák körében a viselhető megoldások.

A Pentagon egy új kutatási programot indított, amelynek neve Flexible Hybrid Electronics Manufacturing Innovation Hub és amelynek munkájába összesen 162 vállalatot vontak be. A projekt partnerei között van többek között a Lockheed Martin és az Apple is.

A programot öt éven át összesen 171 millió dollárral támogatják, ebből az összegből 75 millió dollárt biztosít az amerikai védelmi minisztérium és több mint 90 millió dollárt a különböző ipari szervezetek, főiskolák és egyes amerikai szövetségi államok adnak össze. A fejlesztések középpontjában a hajlítható szenzorok állnak, amelyeket ruhákba, a golyóálló mellényekbe vagy páncélzatba egyaránt integrálni lehet. Így valós időben lehet majd ellenőrizni ezeknek a ruháknak az állapotát.

Ashton Carter amerikai védelmi miniszter közölte, hogy már régóta arra ösztönözte a Pentagont, hogy gondolkodjon szabadabban és fektessen be a Szilícium-völgyben vagy az USA más műszaki régióiban. A projekt nem kizárólag a hadi felhasználásra összpontosít, többek között az egészségügyben is alkalmaznák a kifejlesztett hajlítható szenzorokat. A fejlesztésekben részt vesz számos nagy egyetem is, például a Stanford és a Massachusettsi Technológiai Intézet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások