Előbb lehet Portal 3 mint új Half Life

Előbb lehet Portal 3 mint új Half Life

2017. január 18. 19:29, Szerda
Gabe Newell este a Reddit oldalán válaszolt a rajongói kérdésekre és kimondottan izgalmas dolgok derültek ki.

A Half-Life 3 kapcsán folyamatosan mennek a találgatások és híresztelések, de hivatalosan még semmit nem erősített meg az ügy kapcsán a Valve vagy Gabe Newell. Éppen ezért volt érdekes az esti Reddit beszélgetés, mely során a rajongók kérdéseket tehettek fel a kiadó vezetőjének, aki egyébként kivétel nélkül válaszolt is mindegyikre. Persze az már más kérdés, hogy ezek közül vajon mennyit is valósítanak meg.

De lássuk, mi is történt a beszélgetéseken. A legtöbb kérdés természetesen a Half-Life és a Portal kapcsán hangzott el és itt kimondottan érdekes válaszokat kaptunk. A lényeg, hogy van esély arra, hogy egy új Half-Life/Portal játék készüljön el a közeljövőben és talán már dolgoznak is rajta a Valve berkeiben. Ám örömtüzet nem kell gyújtani, mert előfordulhat, hogy teljesen más sorozatot indítanak, ugyanebben az univerzumban (mint a The Lab esetében is történt). Ráadásul Newell számára a Portal 2 a legkedvesebb alkotásuk és ha van szabad ideje, akkor a Dota 2-vel ténykedik multiban.


Az azonban teljesen biztos, hogy bármi is készül a Valve műhelyében (ami akár lehet a Left 4 Dead 3 is), az a Source 2 grafikus motorral lesz megtámogatva, hiszen a cég továbbra is a saját motorjában bízik. Ezt fejlesztgetik és próbálják átültetni a már megjelent játékaikat eme motorra (a Dota 2 már megkapta az új változatot, most jöhet a Team Fortress 2 és a Counter-Strike is). Természetesen készülnek VR-játékok is, de ezekről nem hangzott el semmi konkrétum. Mindenesetre az érdekes fejlemény, hogy a Valve valóban fejleszt valami szóló játékot és nagyon kíváncsian várjuk a leleplezést.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások