Napster szerencse: a bíró hibázott

Napster szerencse: a bíró hibázott

2000. augusztus 20. 20:17, Vasárnap
A bíró hibát vétett, amikor elrendelte, hogy a Napster-nek azonnal fel kell hagynia a kalózkodással. A népszerű szolgáltatás ügyvédei a hibát észrevéve azonnal lecsaptak a lehetőségre.

A múlt hónapban a bíróság haladékot adott a cégnek, így nem került sor azonnal a "kivégzésre". A Napster ügyvédei az időt kihasználva azon fáradoznak, hogy megváltoztassák az alsóbb bíróság döntését, mely szerint a vállalkozásnak azonnal fel kell hagynia online tevékenységével.

Az ügyvédek szerint a bíróság összekeverte a jogellenes tevékenységhez való hozzájárulás, illetve annak elősegítése között fennálló különbségeket.

Jonathan Schiller ügyvéd elmondta, hogy már beadták az a tényvázlatot, melyben pontosan leírják, hogy hol követett el hibát a bíróság.

A Napster ellen a Recording Industry Association of America (RIAA) lépett fel, mert a cég az Interneten elősegítette a szerzői jogvédelem alatt álló zenék kalózmásolatainak terjesztését, amellyel hatalmas anyagi károkat okoztak.

A Napster lépésével a harc tovább folytatódik. Legközelebb a bíróságon, szeptember nyolcadikán találkozik a két fél. Ekkor a RIAA válaszol a Napster újabb "kihívására".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások