Három új MacBook érkezhet a nyáron

Három új MacBook érkezhet a nyáron

2017. május 18. 18:35, Csütörtök
A korábbi verziók már nagyon elavultak, és feltűnt konkurenciaként a Microsoft legújabb terméke, a Surface Laptop.

A kaliforniai cég a nyáron rendezi meg a fejlesztői konferenciáját, amelyen három új készüléket is be akar jelenteni - erről a Bloomberg számolt be több bennfentesre hivatkozva. A kiszivárgott információk alapján a MacBook Pro egy gyorsabb Kaby Lake processzort kap majd. Emellett készül a 12 hüvelykes képernyővel felszerelt MacBook új verziója is, amely szintén az Intel egyik gyorsabb CPU-jára fog épülni. Ezenkívül fejlesztés alatt van a MacBook Air 13 hüvelykes változatának javított kiadása.

Az új MacBook Pro külsőre teljesen úgy fog kinézni, mint az elődjei, viszont a belső felépítése változni fog. Az Apple dolgozik a chip továbbfejlesztésén egy jövőbeli MacBook Pro modell számára. Ez a megoldás az alacsony energiafogyasztási üzemmódot felügyeli majd és ezzel tehermentesítheti a processzort. Ugyanakkor még egyáltalán nem biztos, hogy a CPU-t már a nyáron megjelenő számítógépekbe beépíti a társaság. Az egyik bennfentes közölte, hogy meglepően nagy a kereslet az Apple legolcsóbb notebookja iránt. Egyelőre egyébként sem az Apple, sem az Intel nem akarta kommentálni a megjelent információkat.

A Mac-sorozat értékesítéseiből származik az óriáscég összesen 216 milliárd dolláros bevételeinek 11 százaléka, tehát a Mac gépeknek fontos szerepük van az Apple életében. Az idei esztendő második negyedévében a vállalat 4,2 millió MacBookot és iMacet értékesített, s 14 százalékos bevételnövekedést ért el 2016 hasonló időszakához képest. A tervezett változtatások nem módosítják alapjaiban a MacBook-sorozatot, de megmutatják az ügyfeleknek, hogy az Apple még mindig foglalkozik velük. A legutóbbi MacBook Pro pedig több mint 500 nappal az elődje után jelent meg, a 12 hüvelykes MacBookot tavaly ősszel mutatta be a társaság, míg a MacBook Air esetében az utolsó verziófrissítés 2015-ben történt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások