Laboratóriumban készítene húst egy izraeli startup

Laboratóriumban készítene húst egy izraeli startup

2018. január 5. 11:46, Péntek
A jövőben radikálisan megváltozhat a szárnyashús-készítés.

A SuperMeat nevű izraeli startup laboratóriumban tenyésztett húst készítene és ezzel tenné feleslegessé, egyúttal pedig elavulttá a hagyományos baromfitenyésztést. A vállalkozás érvelése egyszerű: takarmány, víz és más anyagok nélkül készülhetnének húsok, ráadásul az állatvédők által támadott állattenyésztési gyakorlat is eltűnne. A kitenyésztett húsokban nem lennének sem antibiotikumok, sem káros anyagok.

A SuperMeat a legutóbbi finanszírozási körben 3 millió dollárra tett szert. A pénzt a New Crop Capital kockázatitőke-alap, a Stray Dog Capital, valamint az Európa egyik legnagyobb szárnyastenyésztőjének számító PHW adta össze. A startup a befektetésnek köszönhetően egy olyan módszer kifejlesztésén dolgozik, amellyel azt akarja bemutatni, hogy mesterségesen is lehet jóízű húst létrehozni, ezután pedig egy olyan eljárást fejlesztene ki, amely lehetővé tenné a hús nagy mennyiségben való gyártását.


Ido Savir, a SuperMeat vezérigazgatója és társalapítója elmondta, hogy nem akarnak például teljes csirkemelleket tenyészteni, hanem olyan formában akarnak előállítani csirkehúst, amely a feldolgozott élelmiszerek, például kolbászok vagy pástétomok alapanyaga lehet. Tavaly augusztusban Bill Gates, Richard Branson, a Cargill Inc. és számos cég a Memphis Meats nevű kaliforniai vállalkozásba fektetett be. A startup szintén laboratóriumi körülmények között, Petri-csészében "tenyészt" húst.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások