Elindult a Google Pay

Elindult a Google Pay

2018. február 21. 14:28, Szerda
A cég minden termékéhez és az átutalásokhoz is egységes platformot kínál.

A Google még tavaly jelezte, hogy dolgoznak az egységes online fizetési platform kialakításán, amely a meglévő asztali és mobil szolgáltatásokat egyesítené, illetve bővítené ki további opciókkal. Most hivatalosan is bejelentették a rendszer elindulását, amely azonban csak néhány hónap múlva nyeri el végleges formáját.

A Google Pay a korábbi bejelentéseknek megfelelően a Google Wallet és az Android Pay platformok egyesítéséből jött létre, itt tehát minden meglévő eszközön egyazon szolgáltatást teszik elérhetővé. Előbbi a felhasználók közötti átutalások intézéséért felel (jelen pillanatban Google Pay Send néven, amíg ezt a funkciót be nem építik magába az új app-ba), utóbbi pedig a telefonnal és egyéb hordozható eszközökkel végrehajtott vásárlásokat teszi lehetővé, továbbra is az NFC-re támaszkodva. A Google ígérete szerint számos üzletláncot és online platformot bevonnak majd a támogatók körébe, itt tehát nem lesz különösebb gondunk az elérhetőséggel, ehhez azonban időre lesz szükség, különös tekintettel az USA-n kívül régiókra.

Azok, akik jelen pillanatban is az Android Pay szoftvert használják, automatikusan megkapják majd az új alkalmazást, itt persze arra van szükség, hogy a támogatott országok egyikében tartózkodjunk. Egyes nagyvárosokban (így például Londonban és Kijevben is) a helyi tömegközlekedésben is igénybe vehetjük a szolgáltatást, ennek kibővítésén szintén dolgoznak, de rögtön hozzátették, hogy az első körben csak az amerikai és a brit piacon jelenik meg a peer-to-peer alapokra épülő átutalások rendszere, ez is csak néhány hónap múlva. Amennyiben ez megvalósul, az ottani felhasználók egyetlen app segítségével fizethetnek majd több eltérő módon.

Jól látszik a Google törekvésének célja, itt nyilván az Apple platformjával szeretnék még időben felvenni a versenyt – nem beszélve a többiekről, akik szintén kapaszkodnak fel, legyen szó a Samsungról vagy akár az LG-ről, a jelek szerint minden nagyobb név szeretne saját rendszert kiépíteni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások