Saját kriptovalutát hoz forgalomba a Marshall-szigetek

Saját kriptovalutát hoz forgalomba a Marshall-szigetek

2018. március 3. 20:52, Szombat
Jelentős bevétel minimális befektetéssel - Venezuela után most egy újabb ország lát egyszerű pénzszerzési lehetőséget a technológiában.

A Mikronézia szigetvilágába tartozó ország azért döntött így, mert úgy vélik a virtuális fizetőeszközök jelentik a jövőt. A Hawaii és Ausztrália között található Marshall-szigetek hamarosan forgalomba hozza a SOV nevű virtuális pénzt - minderről David Paul, a helyi elnököt helyettesítő miniszter nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek. A politikus a döntést azzal indokolta, hogy a kriptovaluták jelentik a jövőt és államként joguk van arra, hogy saját pénzt bocsássanak ki. Az utóbbi kapcsán pedig mindegy, hogy az milyen formában - hagyományosan vagy digitálisan - történik. Az ország hivatalos fizetőeszköze egyébként jelenleg az amerikai dollár. A helyi parlament már elfogadta a programot.

A Marshall-szigetek a világ egyik legkisebb állama, csupán 70 000 lakosa van. Az ország része a Bikini-atoll is, amelynél az 1940-es és 1950-es években számos nukleáris kísérleti robbantást hajtottak végre. Sajtóértesülések szerint az új kriptovalutából befolyó bevételeket részben arra használnák fel, hogy ezeknek a teszteknek az utóhatásait mérsékeljék.

A Marshall-szigetek kormánya legfeljebb 24 millió virtuális SOV-érmét akar forgalomba hozni azért, hogy elkerülje az inflációt. Azt még nem lehet tudni, hogy a virtuális fizetőeszközt mikor bocsátják ki, de azt már igen, hogy a folyamatban a kabinetben komoly segítséget kap majd a Neema nevű izraeli pénzügyi technológiai startuptól.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások