Mégsem egyesítik az iOS- és MacOS-alkalmazásokat

Mégsem egyesítik az iOS- és MacOS-alkalmazásokat

2018. április 23. 22:59, Hétfő
Az Apple módosította a korábbi álláspontját az ügyben.

Tavaly decemberben írtunk arról, hogy - a Microsofthoz hasonlóan - az Apple is univerzális programokat szeretne viszontlátni saját szoftverboltjában, így egyesülhetnek az iOS- és MacOS-alkalmazások. Az univerzális appok fogalom a Windows 10 kapcsán került be a köztudatba, a Microsoft ugyanis a korábban szétágazó asztali- és mobilplatformok egyesítését akarta ilyen módon megkönnyíteni, jelentősen leegyszerűsítve a külső fejlesztők dolgát. Ehhez ugyanakkor egységes alkalmazás-programozási felületre lenne szükség, ami lehetővé tenné a külső fejlesztőknek, hogy egyetlen változatot írjanak az adott szoftverből.

Most Tim Cook, az Apple vezetője világossá tette cége álláspontját a kérdésben. A menedzser a The Sunday Morning Heraldnak azt nyilatkozta, hogy nem tartják jó ötletnek , hogy az egyik dolgot felhígítsák a másikkal. Mind a két rendszer, a Mac és az iPad is elképesztően jó. Amennyiben valaki elkezdené a két dolgot összeolvasztani, akkor az azt jelentené, hogy kompromisszumokat köt.

Talán egy ilyen megoldás végül hatékonyabbnak bizonyulna, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy az embereknek olyan dolgokat adjanak a kezükbe, amelyekkel megváltoztathatják a világot, kifejezhetik a szenvedélyüket vagy a kreativitásukat. Cook hozzátette, hogy nem hiszi, hogy a felhasználók akarnák a fúziót. Az Apple vezetője végül kiemelte, hogy alapvetően Macet használ a munkája során, míg otthon és utazás közben iPad készüléket, de mindegyik terméket használja és szereti.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások